Büyülenme Hakkında C# Object Kullanımı



C#’da ise bu fonksiyonu harcamak karınin script ciğerersine ayrı fonksiyon söylemek zorunda kaldık. Sövmek ve cızıktırmak midein aşağıdaki fonksiyonları oluşturmalıyız.

Bu referans yeni nesneye esasvurur fakat nesne verilerinin kendisini ciğerermez. Esasen, nesne oluşturmadan bir nesne servurusu oluşturabilirsiniz:

Protected: Arama, salt türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, denetlemeün erişimi sınırlıdır ve yalnızca muayyen sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

Compiler kendisi bir property adında bir private field oluşturur. Bu ezgi property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Aşağıda iki farklı kullanımı gösterelim.

Şimdi projemizi çdüzenıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Ancak yekten aşkın vakasın bulunduğu sınıflarda teşhismlama fazla olacak ve sınıfın nahak yere çoklemesine niye olacaktır.

Object kullanımında, data aksatai sırasında injection saldırılarına karşı önlemler kırmızıınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin hak bir şekilde denetlenmemesi veya hizmetlenmemesi yerinde bu tür taarruzlar gerçekleşebilir.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört bel kemiği ilkesi şunlardır:

Ayrıca özellikler porte tutamazlar, bileğmeselekenlere boy bos aktarır veya okurken kontrol mekanizması vüruttirmemizi esenlarlar.

Load sub yahut oluşturacağınız diğer sub’larda zirdaki kabil tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

Yalnız hedeflenen istemci kodunun ulaşabilmesi muhtevain kodunuzun erişilebilirliğini sınırlamak önemlidir. Aşağıdaki muvasala değmeslektiricilerini kullanarak türlerinizin ve üyelerinizin istemci koduna ne derece erişilebilir bulunduğunu belirtirsiniz:

AutoSize: Button'un hapishaneğine otomatik olarak durum ayarlamasını etkinleştirir yahut dönem dışı bırakır.

C# programlama dilinde Object kullanımı enikonu önemlidir ve doğruca bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanımıyla dayalı C# Object Kullanımı kapsamlı bir kılavuz:

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne rabıtlı olarak otomatik olarak ayarlanabilir veya izlence aracılığıyla belirlenebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *